Menu

Soloundervisning

Spil selv

- eller evt. sammen

Musikundervisning for de yngste elever

For de yngste elever på musikskolen, dvs. elever op til og med 2. klasse anbefaler vi holdundervisning. Se ”Musikundervisning for de yngste”

Hvis man har andre ønsker bedes man kontakte musikskolen for råd og vejledning.

Start med at spille sammen

Det er ofte en god idé at starte sin instrumentalundervisning på hold med 2-4 elever på samme instrument i 30-60 min. På hold deles oplevelsen med andre og samtidig er der også bedre tid til såvel praksis som teori.

Hvis der ønskes holdundervisning vælges dette under fagtype ved det enkelte instrument. Når musikskolen ved hvilke hold, der er mulighed for at oprette, får man besked om holdstørrelse, tid og pris. Den maksimale pris for holdundervisning er prisgruppe C, svarende til 20 min. soloundervisning. Hvis det ikke er muligt at oprette hold, får man tilbud om soloundervisning.

Værd at vide

Musikskolen er altid klar til at vejlede ved instrumentvalg og hvilken lektionslængde man skal vælge. Generelt anbefaler vi 25 minutter pr. uge.

Vi forventer at elever på musikskolen øver sig hjemme og får opbakning fra hjemmet.

På musikskolen kan der i begrænset omfang lejes instrumenter til begyndere, men vi hjælper også gerne når man vælger at købe et instrument.

Klaver

Klaveret er ét instrument med tusinder af muligheder. Du kan spille solo, 4-hændigt, akkompagnere og spille sammen med andre instrumenter.

De fleste børn begynder at spille klaver, når de er 8–9 år, men du kan sagtens begynde som teenager eller voksen.

På Lemvig Musikskole lærer du at spille mange genrer – jazz, rock, pop, musical og klassisk. Du lærer grundlæggende klaverteknik, nodelæsning, gehør- og becifringsspil.

Klaver

StedMusikskolen eller den lokale skole alt efter søgning
UnderviserMie Corydon, Sisse Skovbakke, Dorthe D. Jørgensen, Torben Mamsen, Birgit Hanghøj

Parat-Start-Klaver

Parat-start-klaver er for dig, der gerne vil lære at spille klaver i et sjovt og trygt fællesskab. På Parat-start-klaver spiller du sammen med 1-3 andre.

Vi spiller for og sammen med hinanden, laver musik-quizzer og har det sjovt med de andre på holdet. Med leg som en integreret del af læringen, lærer du det grundlæggende indenfor klaverteknik, noder, akkorder og meget andet.

Parat-start-klaver er for elever i 2.-5. klasse, og man skal derfor regne med et vist aldersspænd på holdet, dog max 3 klassetrin.

Du melder dig til under solo-klaver, ønsker hold og skriver Parat-start-klaver i kommentarfeltet. Prisen reguleres i forhold til antal elever, dog maksimalt prisgruppe C.

Parat-Start-Klaver

StedMusikskolen
PrisMaks. kr. 488,- pr. md. for 10 måneder
TidspunktHoldet oprettes ved nok tilmelding, herefter meldes tidspunkt ud
UnderviserTorben Mamsen

Elektrisk guitar

Guitaren er et skønt instrument, som du med en smule indsats kan få rigtigt meget musik ud af.

Du vil lære melodier, akkorder, noder, skalaer, improvisation (soloer) og meget mere inden for de forskellige stilarter f.eks. jazz, blues, rock og pop.

Elektrisk guitar

StedMusikskolen eller den lokale skole alt efter søgning
UnderviserAllan Dyrberg Johnsen, Morten Sonasson, Carsten Ingemann

Akustisk guitar

Du lærer at spille kendte melodier, og du lærer de første enkle akkorder. I løbet af året begynder du også at spille efter noder og/eller tablatur. Det giver større mulighed for hurtigt at spille sammen med andre.

Undervisningen tager udgangspunkt i soloundervisning, men hvis muligheden opstår, kommer du også til at spille sammen med andre.

Akustisk guitar

StedMusikskolen eller den lokale skole alt efter søgning
UnderviserAllan Dyrberg Johnsen, Morten Sonasson, Carsten Ingemann

Trommesæt

Har du rytme i kroppen er trommerne noget for dig. Trommer er helt centrale i forhold til at styre hjælpe med at holde rytmen.

Når du spiller trommesæt på Lemvig Musikskole lærer du at spille forskellige genrer f.eks. jazz, rock og latin og du får du gode muligheder for at deltage i musikskolens forskellige sammenspilsgrupper og orkestre.

 

Trommesæt

StedMusikskolen
UnderviserAdam Møllgaard Henriksen

Sang

Vi skal arbejde med grundlæggende stemmetræning, teknik, mikrofonteknik og musikalsk udtryk. Du kommer til at synge mange af de numre, du kender – både ny og ældre musik og rytmisk og klassisk musik.

Du får også mulighed for at synge/spille sammen med nogle af musikskolens klaverelever.

Du må være indstillet på at øve hjemme.

For at opnå det bedste resultat, er sangundervisningen tilrettelagt som 25- eller 30 minutters undervisning.

StedMusikskolen
UnderviserBirgit Hanghøj, Mie Corydon og Carsten Esbensen

Ukulele

Ukulelen er et dejligt instrument, som er meget populær lige nu.

Ukulelen minder om en mini-guitar, dog kun med 4 strenge og med sin helt egen klang.

Du lærer at spille akkorder og kan med en smule indsats komme til at spille de sange du kender.

 

Ukulele

StedMusikskolen eller den lokale skole alt efter søgning
UnderviserAllan Dyrberg Johnsen, Morten Sonasson, Carsten Ingemann

Elbas

Elbassen er overvejende et sammenspilsinstrument, og der er brug for bassister i alle musikskolens rytmiske bands og orkestre – intet band uden bas.

De mindste el-bassister spiller på “børnebasser”, som er lidt kortere og lettere at håndtere end almindelige basser.

Elbas

StedMusikskolen
UnderviserAllan Dyrberg Johnsen, Carsten Ingemann

Saxofon

Bach, Beatles og rockmusik – du kan spille alt på en saxofon. I bigband og harmoniorkester er saxofonen med sin sprøde klang uundværlig.

På Lemvig Musikskole begynder mange med en altsaxofon og en del skifter med tiden til den lidt større tenorsaxofon uden de store problemer.

Saxofon

StedMusikskolen
UnderviserCarsten Esbensen

Tværfløjte

Tværfløjten er et rigtigt alsidigt instrument. Den er fin i enhver sammenhæng: klassisk musik (symfoni- og harmoniorkester), jazz- og musical mm.

Du frembringer tonen på samme måde, som når du blæser i en flaske. Vi anbefaler, at du er over 12 år, inden du begynder med at spille tværfløjte.

Du skal være indstillet på at øve hjemme.

Du kan leje dit instrument på musikskolen, og vi hjælper gerne med gode råd og vejledning i forbindelse med køb af instrument.

Tværfløjte

StedMusikskolen
UnderviserBirgit Hanghøj

Violin

Strygerne er fundamentet i det klassiske symfoniorkester, men de er også fremragende soloinstrumenter. Violinen er den mindste i gruppen og spiller de højeste toner.

For at få glæde af at spille selv og sammen med andre er det vigtigt, at du fra begyndelsen lærer at holde instrumentet rigtigt og at skabe en god klang.

Violiner fås i adskillige størrelser, så du kan derfor starte meget tidligt. Undervisningen vil for de mindste elever tage udgangspunkt i en legende tilgang.

Violin

StedMusikskolen
UnderviserLana Michelsen

Harmonika / Accordeon

En harmonika eller et accordeon er et utroligt alsidigt instrument med både en ”folkelig” og en mere “seriøs” side.

Når du spiller harmonika/accordeon på Lemvig Musikskole arbejder vi med både noder, gehørspil, fingersætning, bælgteknik, frasering og basgange. Du vil lære kendt og ukendt musik fra næsten hele verden at kende.

Harmonika/Accordeon

Trompet

Trompeten har med sin store flotte klang en central plads i både klassiske og rytmiske orkestre.

På Lemvig Musikskole kan du spille solo og med tiden blive en del af et af vores sammenspilorkestre.

Hvis du drømmer om at spille trompet, men ikke er så gammel endnu, skal du overveje at begynde din musikalske karriere på althorn.

Trompet

StedMusikskolen
UnderviserTorben Mamsen

Klarinet

Klarinetten er et meget alsidigt instrument og rummer et væld af sammenspilsmuligheder inden for både klassisk og rytmisk musik.

Klarinetten er derfor et oplagt valg for dig, der gerne vil spille solo akkompagneret med et klaver, i et orkester eller noget helt tredje – mulighederne som klarinetspiller er ubegrænsede.

Overvejer du senere at spille saxofon, er klarinetten et godt begynderinstrument.

Klarinet

StedMusikskolen
UnderviserCarsten Esbensen

Blokfløjte

Blokfløjten er meget mere end et begynderinstrument, for blokfløjten giver dig rigtig mange muligheder for at spille sammen med andre på samme niveau.

Du kan begynde at spille blokfløjte i 1.–2. klasse, men du kan selvfølgelig også begynde som 17-årig – eller senere.

Begynder du på blokfløjten har du gode forudsætninger for senere at skifte til et andet instrument, f.eks. tværfløjte, klarinet eller saxofon.

Blokfløjte

StedMusikskolen
UnderviserBirgit Hanghøj, Sisse Skovbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Til top