Menu

Soloundervisning

Spil selv

Vi tilbyder undervisning på en lang række instrumenter for både børn og voksne.

Du kan leje et instrumenter til nogle af vores fag på musikskolen, før du beslutter dig for, om det valgte instrument er det rigtige. Herefter køber mange deres eget instrument.

Musikskolens lærere er altid parate til at vejlede dig i dit valg af instrument.
Hvis du ønsker at skifte instrument i forbindelse med din undervisning, aftaler du det med din lærer Det er mest almindeligt at skifte instrument i forbindelse med en ny sæson.

Vil du gerne spille på et instrument, der ikke er nævnt herunder, kan du kontakte os. Så vil vi undersøge, om vi kan skaffe en lærer til det pågældende instrument.

Forældre kan spille med
Dit barn kan modtage soloundervisning på et instrument tidligere end 2. klasse.
Her er det dog ofte nødvendigt, at en forældre deltager aktivt i timerne, for at barnet får mest muligt ud af undervisningen.
Når I deltager i undervisningen, får I ikke kun indsigt i barnets musikalske udvikling, i kan også lettere bakke op om øvning og forberedelse i hjemmet.

Vigtigt at vide
Du skal være indstillet på at øve hjemme og at deltage i forskellige former for sammenspil.

Du kan leje dit instrument på musikskolen, og vi hjælper gerne med gode råd og vejledning i forbindelse med køb af instrument.

Klaver

Klaveret er ét instrument med tusinder af muligheder. Du kan spille solo, 4-hændigt, akkompagnere og spille sammen med andre instrumenter.

De fleste børn begynder at spille klaver, når de er 8–9 år, men du kan sagtens begynde som teenager eller voksen.

På Lemvig Musikskole lærer du at spille mange genrer – jazz, rock, pop, musical og klassisk. Du lærer grundlæggende klaverteknik, nodelæsning, gehør- og becifringsspil.

Klaver

StedMusikskolen eller den lokale skole alt efter søgning
UnderviserMie Corydon, Kirsten Borre, Bjørn Hanghøj, Torben Mamsen, Allan Harboe Karlsson, Claus Søndergaard

Trommesæt

Når du spiller trommesæt på Lemvig Musikskole lærer du at spille forskellige genrer f.eks. jazz, rock og latin og du får du gode muligheder for at deltage i musikskolens forskellige sammenspilsgrupper og orkestre.

I begyndelsen har du kun brug for et par trommestikker og en øveplade for at øve hjemme, men Musikskolen har nogle få trommesæt til udlejning – det kan din trommelærer fortælle mere om.

Trommesæt

StedMusikskolen
UnderviserThomas Høj Hindkjær, Bjørn Hanghøj

Elektrisk guitar

Guitaren er et skønt instrument, som du med en smule indsats kan få rigtigt meget musik ud af.

Du vil lære melodier, akkorder, noder, skalaer, improvisation (soloer) og meget mere inden for de forskellige stilarter f.eks. jazz, blues, rock og pop.

Elektrisk guitar

StedMusikskolen eller den lokale skole alt efter søgning
UnderviserAllan Dyrberg Johnsen, Niels Martin Martinussen, Bjørn Hanghøj, Carsten Ingemann

Akustisk guitar

Du lærer at spille kendte melodier, og du lærer de første enkle akkorder. I løbet af året begynder du også at spille efter noder og/eller tablatur. Det giver større mulighed for hurtigt at spille sammen med andre.

Undervisningen tager udgangspunkt i soloundervisning, men hvis muligheden opstår, kommer du også til at spille sammen med andre.

Akustisk guitar

StedMusikskolen eller den lokale skole alt efter søgning
UnderviserAllan Dyrberg Johnsen, Niels Martin Martinussen, Bjørn Hanghøj, Carsten Ingemann

Sang

Vi skal arbejde med grundlæggende stemmetræning, teknik, mikrofonteknik og musikalsk udtryk. Du kommer til at synge mange af de numre, du kender – både ny og ældre musik og rytmisk og klassisk musik.

Du får også mulighed for at synge/spille sammen med nogle af musikskolens klaverelever.

Du være indstillet på at øve hjemme.

StedMusikskolen
UnderviserMie Corydon, Carsten Esbensen, Claus Søndergaard

Elbas

Elbassen er overvejende et sammenspilsinstrument, og der er brug for bassister i alle musikskolens rytmiske bands og orkestre – intet band uden bas.

De mindste el-bassister spiller på “børnebasser”, som er lidt kortere og lettere at håndtere end almindelige basser.

Elbas

StedMusikskolen
UnderviserAllan Dyrberg Johnsen, Niels Martin Martinussen, Claus Søndergaard

Saxofon

Bach, Beatles og rockmusik – du kan spille alt på en saxofon. I bigband og harmoniorkester er saxofonen med sin sprøde klang uundværlig.

På Lemvig Musikskole begynder mange med en altsaxofon og en del skifter med tiden til den lidt større tenorsaxofon uden de store problemer.

Saxofon

StedMusikskolen
UnderviserNiels Martin Martinussen, Carsten Esbensen

Tværfløjte

Tværfløjten er et rigtigt alsidigt instrument. Den er fin i enhver sammenhæng: klassisk musik (symfoni- og harmoniorkester), jazz- og musical mm.

Du frembringer tonen på samme måde, som når du blæser i en flaske. Vi anbefaler, at du er over 12 år, inden du begynder med at spille tværfløjte.

Du skal være indstillet på at øve hjemme.

Du kan leje dit instrument på musikskolen, og vi hjælper gerne med gode råd og vejledning i forbindelse med køb af instrument.

Tværfløjte

StedMusikskolen
UnderviserNiels Martin Martinussen

Violin

Strygerne er fundamentet i det klassiske symfoniorkester, men de er også fremragende soloinstrumenter. Violinen er den mindste i gruppen og spiller de højeste toner.

For at få glæde af at spille selv og sammen med andre er det vigtigt, at du fra begyndelsen lærer at holde instrumentet rigtigt og at skabe en god klang.

Violiner fås i adskillige størrelser, så du kan derfor starte meget tidligt. Undervisningen vil for de mindste elever tage udgangspunkt i en legende tilgang.

Violin

StedMusikskolen
UnderviserLana Michelsen

Harmonika / Accordeon

En harmonika eller en accordeon, som den også hedder, er et utroligt alsidigt instrument med både en ”folkelig” og en mere “seriøs” side.

Når du spiller harmonika/accordeon på Lemvig Musikskole arbejder vi med både noder, gehørspil, fingersætning, bælgteknik, frasering og basgange. Du vil lære kendt og ukendt musik fra næsten hele verden at kende.

Harmonika/Accordeon

StedMusikskolen
UnderviserAllan Harboe Karlsson

Trompet

Trompeten har med sin store flotte klang en central plads i både klassiske og rytmiske orkestre.

På Lemvig Musikskole kan du spille solo og med tiden blive en del af et af vores sammenspilorkestre.

Hvis du drømmer om at spille trompet, men ikke er så gammel endnu, skal du overveje at begynde din musikalske karriere på althorn.

Trompet

StedMusikskolen
UnderviserTorben Mamsen

Klarinet

Klarinetten er et meget alsidigt instrument og rummer et væld af sammenspilsmuligheder inden for både klassisk og rytmisk musik.

Klarinetten er derfor et oplagt valg for dig, der gerne vil spille solo akkompagneret med et klaver, i et orkester eller noget helt tredje – mulighederne som klarinetspiller er ubegrænsede.

Overvejer du senere at spille saxofon, er klarinetten et godt begynderinstrument.

Klarinet

StedMusikskolen
UnderviserNiels Martin Martinussen, Carsten Esbensen

Blokfløjte

Blokfløjten er meget mere end et begynderinstrument, for blokfløjten giver dig rigtig mange muligheder for at spille sammen med andre på samme niveau.

Du kan begynde at spille blokfløjte i 1.–2. klasse, men du kan selvfølgelig også begynde som 17-årig – eller senere.

Begynder du på blokfløjten har du gode forudsætninger for senere at skifte til et andet instrument, f.eks. tværfløjte, klarinet eller saxofon.

Blokfløjte

StedMusikskolen
UnderviserKirsten Borre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Til top